Feeds:
Posts
Comments

arghh…

i’m mentally n physically tired!!!

Ya Allah…plz give me strength…courage..n faith to face all these……….

kesahnyee..nak soh listkan memori2 indah mase kat ostel…ya ampun..sangat banyaakkkkk okeh……aku cube wat ikut kronologi…hahahaha

form 1:

hahahaha…aku takleh lupe memori pertame ini….aku terlambat bgn tido..maklumlah..dah la 2nd intake….tatau ape2 langsung hal2 ostel ni…akak bawah katil (kak ida umar) pon tatau la kejut ke idok…punye la lambat..pastu lambat plak g assembly…yg sengalnye…dgn selambe badak aku ngn noor …berlari pecut lalu bukit tu..n yess….buat drama sebabak kat dpn2 budak2 putera…ecehh.puteraa…ahhahaha….haruslah sume org tgk ktrang….hahaha..maluuu!!!

oh..time form 1..tudung still g-force yerr…tajammmm…ahahha…

org pes aku jupe…liza la….2nd…teena…time tu dia ngn mak dia…aku hengat lg dialog mak dia…ini anak auntie….panggil puteri…hehehe..i’m sorry auntie….sampai skang sy tak penah panggil dia puteri..hehehe…jgn mare! hihihi…

form 2:

ape eh best time form 2…oo ye…..aku close ngn apad…ye2 je sumber inspirasi…sampai skang melekat okeh gelaran tu….ehhehe..pastu naik form 2 dh reti lilin tudung….ingat lagi x…tudung sape yg leh takung banyak air? hahaha….lu pikir aa sendirik….hihihi….

form 3:

hahah…ni yg bes ni…..gile smangat admire ngn yusno…sampai serba serbi dikorek ye….sume rakan2 juge sgt supportive dlm hal ini..siap koyak gambo dia kat kad 001 yg menanti utk dibuang kat bilik kaunseling…(gambar itu hasil kerja fatih kalo tak silap…hahaha)..pagi2 sanggup tu bgn awal…sbb nak g klas…kunun purak2 rajin la study…padahal nak tgk muke dia je..hahaha..abes  laa aku kalo yusno terbace…sori bro!!!!hugz n kisses for your zoey..hehe

pastu aku ngn wan digelar toing toing kuase dua…uwaaa….azwan kejam…(azwan kot name dia….tak hengat…tp pacik 5 jengga la)…

form 4:

pon bes gak…..sbb aku daftar masuk form 4 lambat….ahahaha..alasan…sbb jauh kan….so nak cuti lame sket…pastu plak dpt guru kelas yg ensem…cikgu rosman…ngeeee….time ni jd koopian…sgt besh…ingatkah rakan2 koopku…dikale kite melantak jodi patah…biskut pecah….n eskrem yg cair akibat takde karan? pastu dok kenakan budak2 baru mase ajor drang nak bukak mesin wang itu? sgt bes…n yes..jaman kegemilangan piza ustat sulaiman….haruslah sume berebut tunggu depan pintu koop….n yes..pelanggan tetap yg slalu soh aku simpan satu piza utk dia…imee zarilah…aku still ingt..hahaha…pastu jaman kegemilangan pad muslimah juge ye…wpon dijual dengan harge singgit je…still tak abis2 jugekkk…time ni kot…kitrang main laser..hahaa…dok laser2 budak2 laki….pastu esoknye kantoi ngn sape tah…x ingat…terus kene sound kat meja bulat antare blok A dan blok B…haruslah memasing buat muke bersalah…..pastu keco plak kat budak2 putera….dah lame2…dah basi2 sket baru aku bgtau jenol(kot) aku antare yg main laser tu…haruslah dia tak caye kan…aku kan ala2 inesennn!!! hak ptuih! eh korang..time form 4 kan kes OT tu? hehe..keadilan utk OT…

form 5:

byk sgt yg besh….antarenye….mogok pakai jubah g prep…hahaha…ala byk laaa kalo time form 5….tak terlist…..sumenye indah2 belake……ngeeeee…..buli budak form 1 kalo drang nak dpt sign…hhaha..

memorindom (memori random)

toilet:

lame lagi ke? …baru masuk….nanti masukkan baldi merah ni ye?pastu time kecik2….wpon dh berjaman tunggu dpn pintu toilet tu…tp ade akak2 senior yg tetibe masuk tunggu tepi kite…terpakseee laaa bg akak2 tu masuk dulu..uwaaaaaa…..part plg besh….kite bleh knal ni baldi sape…ni towel sape…hahaha…kalo geng2 sendirik..lantak korang la…aku masuk je…dah sape soh korang tak tunggu dpn tu..pastu tak lame…”weed, ko lame lagi ke??”..n then the next person akan gantung towel kat pintu…

dewan makan:

passing botol kicap kipas udang dr ujung ke ujung…nasik gorengg yg sgt sedap……beratur panjangggg org nak makan….budak2 puteri jeles ngn budak2 putera coz drang sng2 je kene bg ayam lebih…..huhuhuh…tak adil!

inspection/spotcheck:

sampai skang aku tatau nape mesti pakai baju uniform lengkap….pastu time KP tgh cek kuku, time tu la baru bz nak ketip kuku..dpn2 KP lagi..hahaa..benda2 haram takyah ckp laa….tp aku baek..aku simpan barang2 haram itu ngn fiza yunus…..time tu dia dok bilik KP..ape name bilik tu? yg seblah MJ tu…ke MJ tu yg mmg bilik KP? lupe…..

outing:

ni mmg kalo sesape yg outing..mmg slalu jadik mangse…belikan nasik goreng ayam kat blakang bazar tu…haha…sedap okeh NGA dia….tp rasenye skang takde dh kot..ade lagik ke gerai tu bdk2 somban?

misc:

tunggu uncle newspaper sbb nak beli ujang every month…hehe…pastu malam2 minggu dok beratur kat phone booth sbb bkn kite call parents..parents call kite..aku salute kat sesape yg still ingat no tepon tu….aku n noor la antare penggune tegar phone tu….then order makanan kat tiroi….buat jamuan senyap2….if only i could turn back time…..

ala…byk sgt la…sampai bile tak abis ni…..hehe….ape2 pon..hostel life mmg sgt besh!! adek2 yg ade chance masuk ostel tu..grab it..blajar berdikari…

okeh….off to go….nak g cousin’s wedding reception….

saje je usha2 blog kedi….ade tag..so aku nak wat gaks ler..hehee..n kedi…nmpknye jawapan kite byk persamaan..huahuahua

1. What did you do in 2009 that you’d never done before?

jumpe bakal…hahaha…tak pernah aku terfikir spnjg 2009….

2. Did you keep your new year’s resolutions, and will you make more for next year?
haha mcm takdek azam jek tahun 2009. tahun 2010 pon takdek buat azam. go with the flow jelah…(kopipes jawapan kd)

3. Did anyone close to you give birth?

geng2 karas at skul…kak mas….kak syam….ohh..not to forget..jane godon..

4. Did anyone close to you die?
ermm.. rasa mcm takdek jek..(kopipes lagik…)

5. What countries did you visit?
takde…supposed indon..tp tak jadik..maka burn lah tiketku….

6. What would you like to have in 2010 that you lacked in 2009?
money.. hehe..(cilok lagik dr kedi..hahaha)

7. What date from 2009 will remain etched upon your memory, and why?
21st July….the beginning….2nd november: 1st date…ngeee…lame tuh….july to november…muahaha

8. What was your biggest achievement of the year?
takde kot…hahaha…nmpk sgt pemalas!

9. What was your biggest failure?

pon takde jugak….

10. Did you suffer illness or injury?
ya ampun….byk giler….Tuhan je yg tau…

11. What was the best thing you bought?
takde kot….

12. Whose behavior merited celebration?
takde jugeekk….

13. Whose behavior made you appalled and depressed?

dia…..tp dulu2 laaa…hehehe

14. Where did most of your money go?

food n drinks!n my biz….

15. What did you get really, really, really excited about?
cam takde jee….

16. What song will always remind you of 2009?

putar2 dunia…hehehe..by AXL’S

17. Compared to this time last year, are you:

i. happier or sadder? mestilah hepiii!!!!

ii. thinner or fatter? thinner yg sgt obvious (menurut rakan2 laa)..oh…aku tak putus cinta or whatsoever…..aku bukanlah bodoh kurus karena putus cinta…tp aku kurus sbb sakit…

iii. richer or poorer? poorer before 25th tiap2 bulan…n lil bit richer after 25hb..hahahaha…

18. What do you wish you’d done more of?
rajin2 wat lesson plan awal2…

19. What do you wish you’d done less of?
tangguh buat kerja…

20. How will you be spending Christmas?
aku tak sambut..tp aku celeb bday my other half on 26th at secret recipe….hepi tgk dia makan kek byk..sbb time tu dia down sket…so adelah menjadi tugas aku utk gumbirakan dia…

22. Did you fall in love in 2009?
absolutely YES!

23. How many one-night stands?
hahahahaha…wala!

24. What was your favorite TV program?
the nanny! tak pernah bosan…

25. Do you hate anyone now that you didn’t hate this time last year?
takde….

26. What was the best book you read?
alamak. dulu baca “men are from mars, women are from venus” kepunyaan citet. tp tak habis baca pun. n tak pulangkan lg!  hahahha..(same ngn kedi..cume owner buku nye berbeza…which is my sister’s….n tak abiss bace pon..ahhahaha)

27. What was your greatest musical discovery?

aku berjinak2 ngn rock kapak…sampai aku hapal lagu2 fevret dia…

28. What did you want and get?
boifren. bleh? hahahha..(hahahaha…same lagik la kedi jawapan kite…cume aku tukar…bakal laki..hahaha)

29. What did you want and not get?
travel…huhuhu…

30. What was your favorite film of this year?
ntah….

31. What did you do on your birthday, and how old were you?
aku sedeyy sbb si dia wish aku lmbt sgt! maka merajuk la kejap….katenye dia tatau pon hr tu bday aku…huhuhuhuh…tp yg besnye..dpt wat dia jeles sbb dia hengat bunge rose yg budak bg kat aku was from a mysterious guy..hahahahaa…lagik bes sbb sume org tanye “siapa yg bg widya bunga tu?” dpn2 dia…ahhaha..n i was 27….

32. What one thing would have made your year immeasurably more satisfying?
tidak membuang masa….

33. How would you describe your personal fashion concept in 2009?
aku ni sempoi…so takde sgt la psl pesen2 ni…

34. What kept you sane?

The Almighty…family…n frens…n my other half…eh cam sume je..ahhaa

35. Which celebrity/public figure did you fancy the most?
huhuh…..takde kot…sbb aku dh lame bersara dr dunia AF…muahahaha

36. What political issue stirred you the most?

gula tu masuk politik tak?

37. Who did you miss?

my colleagues from IP Tawau especially yaya…ian…bebet….farah…jen…

38. Who was the best new person you met?
my beloved raimi roslie..(ahahaa..bleh?? terang..jelas n nyata…)

39. Tell us a valuable life lesson you learned in 2009.
some things happen when u least expect it! ( couldnt agree more, kedi!)..aku tambah sket…kalo kite sabar..insya Allah kite akan dpt ape yg kite nak….

40. Quote a song lyric that sums up your year.

malas nak quote, type tajuk terus la….because u loved me by celine dion…

hmmm…..rase2nye sume org pn camtu kan?? hahaha….kalo last year …time2 camni…aku bz ngn keje2 kokum….this year…aku bz ngn SMM…apakah? SMM stands for sistem maklumat murid….yeah…aku adelah part of guru data kt skola…maka kerjaku 100% berkait rapat or lebih tepat lg…100% mengenai data budak2 skola aku..dr year 1 to year 6…oo yeahh….adalah sgt menjadi beban kepade aku kalo ade parents yg sangat “bekerjasame” apabila mereka tidak mahu or lebih tepat lagi..sengaje tanak bgtau bape gaji mereka….kalo yg mmg berniat mmg tanak dpt ape2 bantuan tu takde masalah…TAPI..yang menjadi masalah…bile tau anak kawan2 mereka dapat bantuan…tp anak mereka tak dpt..padahal gaji lebey kuang…..pastu bz2 nak ngamok kat skola…APE KESS???? dah ko yg tanak bgtau bape gaji ko..pastu suke suki salahkan org….

justeru…aku saje la nk clarify kat parents sekalian.tujuan adenye column gaji tu bknnye nak bz body nk tau bape gaji anda dpt bulan2…tp utk memudahkan kami memberi bantuan kewangan kepade yg layak….paham ibu2? bapak2? ohh…aku ckp in general ye..bukan ape…tanak la kes2 camni berlaku pd aku…(self defensive..ahhahaa)…

ok la..tatau nak bebel ape dah….at lis update la jugak kan…hahaha

this week schedule…

cehh..mcm hareemmmmm…bz sgt laa lagak PM? poyo la ko weed…

minggu ni……

kategori: rasmi dan wajib dibuat dgn segera

1. wat medical check up utk lantikan tetap…

2. gi SPP…gi JPN….antar segale dokumen utk tujuan di atas…

kategori: tak brapa nak rasmi tp kene gak wat…huhu

1. bayo keta

2. bayo kad kredit (cam dh kene block je..aahahahaa)

kategori: undangan

1. road trip g beluran to attend Ian’s wedding….

kategori:ala-ala rasmi (bakal rasmi la ni…..in future…haha)

1. teman dia anto mak dia balek kg after appointment doc…ngeeee…..

cuti-cutiku…

aku rase dlm byk2 cuti yg pernah aku alami…cuti kali ni laa aku tak lekat sgt kat umah….ade je urusan ke sane ke mari…..(ceh…yelah tuh…padahall…)…alhamdulillah…sejak jd cekgu ni…aku dh jrg bgn lmbt….paling lmbt skang pon kul 9….agaknye sbb dh terbiase bgn awal wpon aku ngaja petang…mane taknyee…kul 9 dh kene g tuition centre…ade tuition kul 9-11…then terus g skola….balek umah..tuition blah mlm plak…wahhh….sungguh aktif menjana uang diriku ini…hahahaa…

so time cuti2 ni…kerja rasmi..adalah supir…wpon takde la supir 100% pon…pagi kul 10 lebey dh kene g 1B..antar pekerja g kedai mak aku….(i’ll tell more bout kedai ni in my next(?) entry….owhh..ade tande soal coz tatau bile laa rajin nak wat entry tuh..hahaha…then…kalo ade hal2 yg perlu diuruskan….lepak la KK lame sket…syukur la skang ni..ade org nak teman..so takde la boring n penat drive…(penat drive konon..bukannye ko yg drive pon..hahaha….tx abg….ngeeeee….)….pastu malam….kene amek pekerja plak balek umah….so aku akan ade kat umah….jam 1030 mlm gitu…

oh yer….mgkin anda tertanya2…nape plak aku yg bz2 antar n amek pekerja ni? kesahnye…kalo time cuti2 panjang ni…nak save bajet…so stop la hire org anto kedai…..bile dh start skola balek…then baru org yg digaji itu akan mule keje balek….n ayah aku skang keje kat labuan….bkn kat kk dah..that’s y aku yg aktif bergerak….kalo tak..mlm2 mmg ayah aku yg amek pekerja2 tu….

mmg aku tgh mule berjinak2 ngn alam perniagaan….ala…janji tak kaco time keje kan?? utk mase dpn gak….carik side income…nak harap gaji…mmg tak brape nak cukup….(tak cukup bukan bermakne tak bersyukur yee…)….ape salahnye kan..Nabi pn kate 1/3 sumber rezeki adelah thru berniage….(kan? 1/3 kan?correct me if i’m wrong…)…slain bisnes wat home-made cakes n muffins..aku ade gak join biz ngn member2 aku..ini biz real la…yg perlu register lesen segale….insya Allah aku akan story lagik psl biz2 ni….

so selain drpd menjadi supir…kalo takde keje sgt….aku tgk tv…tgk katun…..layan FB…(blog x hapdet pon…muahaha)….pastu lepak2 minum red guara kat luar….hahaha….erm..aku rase ni la 1st time aku tak g KL time cuti bln 12….kalo tak.every year mesti muke aku tercongok kat pantai hillpark time2 camneh..hehehe….sori la kawan2….bajet takde la nak coti2 kali ni..hehehe….

in 3 weeks time…skola dh nak bukak balek….luckily aku takyah jadik guru kelas lagikk next yearr..yaahooooooo……pening okehh jadik guru kelas…tp…aku dh diberikan satu amanah yg lagik memeningkan kepale (kot….)….jadik guru data…hmmm….majoring in SMM….kalo sape cikgu2 tau la SMM tu ape..ngeee…takpe…i take it as a challenge…ape salahnye blaja mende baru kan…..kalo tak..bile nak maju wehhhh…(wah…emo plak…)…

ape lagik nk bebel…aku ni bkn ape…update blog pn sbb nak counter ngantuk……takkan nak tdo time maghrib kan….so update la blog…kang ade suare2 merdu bising soh aku hapdet….ahahhaaha…..:P…k la…nanti aku sambung lagik yee……

Dear Allah,

Thank You so much for him. He is such a blessing and I pray to You each and every day for him. I can be myself and everything I want to be with him. He can make me smile at a moment notice and I catch myself smiling when I don’t even realize it. Time flies with this man. He might not be perfect, neither am I but I can honestly see myself marrying him and being with him forever. He makes everything worthwhile. I went through so much pain in my life where I felt like I was waiting for tomorrow. I was waiting for a day, a person, something to inspire me to just live and be happy. And he came into my life unexpectedly and at the perfect time. I’m living and when I breathe, I feel as though the air is fresh and clean and I’m really breathing Your air. Ya Allah, this life is so beautiful, and having him here to spend it with has made me realize so. Thank You, thank You, thank You. Hoping for your blessing and guidance in whatever we plan to do and make it easier for both of us…Aminn… 🙂