Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2009

21 Julai 2009

21 julai 2009…the above date had been marked into my “MUST REMEMBER DATE” list…what’s so special bout this date? :)….for the time being, biarlah hanye aku n Tuhan je yg tau..masih terlalu awal nak elaborate more about this date….some say, maybe this is the beginning…but i really dont want to put too much hope….cume yg mampu aku lakukan skang..berdoa…n berdoa….supaye diberikan petunjuk….eventhough ianya takkan memihak pd aku…at least, i do have something sweet n nice to be remembered at….

thanks Y, thanks sis Z…thank you Allah…

nota kaki: sengaje membiarkan korang tertanye2…hahahah…

Advertisements

Read Full Post »

hmm..normally aku akan cter benda yg bes2….funny..tp hr ni aku sgt geram..geram sehinggakan aku dh tak dpt kawal kesabaran aku lg dah..dugaan n cabaran btol jd cekgu ni…the story goes like this….

aku nk ajo topic springs…subtopic kali ni…springs stretch differently….makanya…aku dgn gumbire n semangat waja nak bg budak2 aku ni hands-on gune spring sume…aku beli okeh spring..belambak aku beli….aku tak pernah kesah pn bape byk aku abes..yg penting aku puas ati budak2 ni dpt wat activity…nak bg drang phm…

kelemahan or…shud i say cabaran? wutever…cabaran mengajar budak2 yg mmg dh sedia pandai ni…drang ni belagak…eksen….tak bleh ditegur..bla bla bla….so i asked them to work in pairs….aku dh pesan soh bawak mende sekian2….tp ade gak x bwk….takpe la..boleh dimaafkan…yg wat aku marah pd skala 1 ni…aku soh drang senyap..sbb aku nak explain kat drang..steps yg perlu drang wat utk carry out the activity…but ade yg tak dgr…dok bercerite…aku dh agak ilang sabar…so…aku tinggikan suare..

heeyyy…i said listen..listen laaa….

barulah mereka senyap…tp aku dh ala2 bengkek…aku kate..ha korang dh pandai…figure it out yourself what to do…so aku biarkan mereka buat ape yg drang rase btol….bile dh sampai turn 1 pair ni….drang ala2 blur sket..so kwn2 drang tolong la….one of them ni mmg emosional sket…sket2 nak gado…pantang ditegur..aku mmg dh lame bersabar ngn dia ni…tetibe dia ckp…

cekgu..lenkali nda payah la buat camni lagi….bikin pening kepala ja…

boommm!! mmg aku btol2 dh nk meletup dah ni….air mate aku dh bergenang ni…aku ckp..i give u chance to do this so that u can understand bout it…kalo kamu x buat ni kamu bleh paham ka?

ala..paham ba cgu…

kalo korang jd aku…ape korang rase? kite susah payah…tak berkire sesen pun beli sume spring2…hook….nk bg drang paham…drang bleh ckp camtu????

aku mmg dh tatahan….aku jerit sekuat hati aku…D*****! if u dont want to do this….dont come to my class…

time ni aku mmg dh nangis….tekejut budak2 tu tgk aku….aku ckp…D*****!Today u hurt my feeling…hari ini kamu dah sakitkan hati cikgu…ckgu buat suma ni supaya kamu paham….bla bla bla….byk la aku ckp….budak D tu pn mcm blur nape tetibe aku meletop bagai nak rak…adlan pn terlibat..so aku ckp.u too adlan….u hurt my feeling as well…tetibe adlan tunduk..dia pn nangis….tp kwn dia si D..still buat muke tak bersalah….aku mmg dh nangis gile2 dah tu…then adlan dtg g meja guru..dia ckp…teacher, i’m sorry teacher…sambil nangis2…n siap hulur tgn nak slm ngn aku…

sori la..aku mmg tak layan….n then kebetulan time tu..ade ckgu lain lalu klas aku….dia nmpk aku camtu…aku ckp kuat2 bg drang sume dgr..kak…saya benci klas ni….pandai tp x pndi hormat guru….stret aku kuar….budak2 klas lain pn nmpk la aku tetibe emosi…biarrrr..biar drang nmpk….slame ni aku diamm….drang kuang aja ke ape ke..aku sbr….aku marah je cam biase…tp kali ni…ha ko tgk la cekgu korang ni…aku dgr akak tu kate..ha..puas ati kamu…buat ckgu kamu camtu?

aku jalannn jee….aku toleh..n aku nmpk adlan n si D tu dok kejar aku…aku jalan je..stret g bilik guru…terkejut ckgu2 smer tgk aku nangis camtu…pedulik hape aku….akak sorang ni tanye..nape? aku story la sume…dtg la adlan n D tu…adlan gak yg mule..teacher, sorry teacher…smbil hulur tgn n nangis2…aku tak layan…..so akak td tanye nape..ape yg drang wat….drama swasta plaks…hehe…aku kuar….budak2 tu kene bawak jmpe ustazah…dia guru disiplin…pastu aku tatau ape yg berlaku…sbb time tu aku ade klas lain…so aku turun kelas aku…kemas brg2…aku ckp kat budak2 tu…

ni la kamu…mmg kamu pandai…tp sebenarnya kamu ni B****!Sombong!Eksyen….tak tau hormat guru…paham apa cekgu cakap? atau kamu mau cekgu ckp german?french? cikgu lagi suka ajar klas rajin…wpon drang x pandai cam kamu..at least drang tau camna hormat guru…bla bla bla….aku g klas lain…

tgh ngaja kat klas lain…budak 2 org tu dtg…teacher, i’m sorry teacher…kate adlan sambil hulur tgn…aku nmpk D pn nangis….aku ckp…who are u? i dont know u…pegi la kamu balik klas…ckgu bkn ckgu kamu lagi…drang still berdiri kat situ..aku kate pegi la balek klas…drang pn kuar….

dlm hati aku..aku kesian kat adlan…aku nmpk keikhlasan dia …nmpk btol2 dia nyesal dia dh buat salah..tp budak D tu? aku tanampak….aku dh ckp ulangkali pn dia still buat mende yg same gaks….

kejam ke aku? aku dulik hape…yg aku tau…i want 2 teach them a lesson..hopefully..this time…a very good lesson..slame ni…mmg aku tak penah marah gile2 ngn drang..sbb aku pikir drang ni still budak…tp kalo dh sampai camni…sape yg tak marah…sori la aku nk bg muke kat drang lagi…drang nak benci aku ke ape ke..aku tak kesah….they can say whatever they want to say….

aku ngadu ngn Z….Z kate…sbr…jgn sedih2…sume ni dugaan..janji ikhlas..

ye..mmg kite ikhlas mengajar…tak penah pn aku berkire psl duit ke ape ke…yg penting ilmu tu aku nk bg..tp kalo ini yg aku dpt? huh….Tuhan je yg tau…how frustrated i was! tak sbr nak tau ape akan berlaku esok….aku hrp budak2 tu berfikir la elok2 mlm ni…should i put any hope? nahh…drang akan anggap takde ape2 yg berlaku….serius wa ckp…i feel very sorry to adlan…but i want him to learn a lesson as well..wpon he’s a good boy actually…

penat dh meluahkan perasaan…..bedtime!

Read Full Post »