Feeds:
Posts
Comments

Archive for March, 2010

arghh…

i’m mentally n physically tired!!!

Ya Allah…plz give me strength…courage..n faith to face all these……….

Advertisements

Read Full Post »

kesahnyee..nak soh listkan memori2 indah mase kat ostel…ya ampun..sangat banyaakkkkk okeh……aku cube wat ikut kronologi…hahahaha

form 1:

hahahaha…aku takleh lupe memori pertame ini….aku terlambat bgn tido..maklumlah..dah la 2nd intake….tatau ape2 langsung hal2 ostel ni…akak bawah katil (kak ida umar) pon tatau la kejut ke idok…punye la lambat..pastu lambat plak g assembly…yg sengalnye…dgn selambe badak aku ngn noor …berlari pecut lalu bukit tu..n yess….buat drama sebabak kat dpn2 budak2 putera…ecehh.puteraa…ahhahaha….haruslah sume org tgk ktrang….hahaha..maluuu!!!

oh..time form 1..tudung still g-force yerr…tajammmm…ahahha…

org pes aku jupe…liza la….2nd…teena…time tu dia ngn mak dia…aku hengat lg dialog mak dia…ini anak auntie….panggil puteri…hehehe..i’m sorry auntie….sampai skang sy tak penah panggil dia puteri..hehehe…jgn mare! hihihi…

form 2:

ape eh best time form 2…oo ye…..aku close ngn apad…ye2 je sumber inspirasi…sampai skang melekat okeh gelaran tu….ehhehe..pastu naik form 2 dh reti lilin tudung….ingat lagi x…tudung sape yg leh takung banyak air? hahaha….lu pikir aa sendirik….hihihi….

form 3:

hahah…ni yg bes ni…..gile smangat admire ngn yusno…sampai serba serbi dikorek ye….sume rakan2 juge sgt supportive dlm hal ini..siap koyak gambo dia kat kad 001 yg menanti utk dibuang kat bilik kaunseling…(gambar itu hasil kerja fatih kalo tak silap…hahaha)..pagi2 sanggup tu bgn awal…sbb nak g klas…kunun purak2 rajin la study…padahal nak tgk muke dia je..hahaha..abesĀ  laa aku kalo yusno terbace…sori bro!!!!hugz n kisses for your zoey..hehe

pastu aku ngn wan digelar toing toing kuase dua…uwaaa….azwan kejam…(azwan kot name dia….tak hengat…tp pacik 5 jengga la)…

form 4:

pon bes gak…..sbb aku daftar masuk form 4 lambat….ahahaha..alasan…sbb jauh kan….so nak cuti lame sket…pastu plak dpt guru kelas yg ensem…cikgu rosman…ngeeee….time ni jd koopian…sgt besh…ingatkah rakan2 koopku…dikale kite melantak jodi patah…biskut pecah….n eskrem yg cair akibat takde karan? pastu dok kenakan budak2 baru mase ajor drang nak bukak mesin wang itu? sgt bes…n yes..jaman kegemilangan piza ustat sulaiman….haruslah sume berebut tunggu depan pintu koop….n yes..pelanggan tetap yg slalu soh aku simpan satu piza utk dia…imee zarilah…aku still ingt..hahaha…pastu jaman kegemilangan pad muslimah juge ye…wpon dijual dengan harge singgit je…still tak abis2 jugekkk…time ni kot…kitrang main laser..hahaa…dok laser2 budak2 laki….pastu esoknye kantoi ngn sape tah…x ingat…terus kene sound kat meja bulat antare blok A dan blok B…haruslah memasing buat muke bersalah…..pastu keco plak kat budak2 putera….dah lame2…dah basi2 sket baru aku bgtau jenol(kot) aku antare yg main laser tu…haruslah dia tak caye kan…aku kan ala2 inesennn!!! hak ptuih! eh korang..time form 4 kan kes OT tu? hehe..keadilan utk OT…

form 5:

byk sgt yg besh….antarenye….mogok pakai jubah g prep…hahaha…ala byk laaa kalo time form 5….tak terlist…..sumenye indah2 belake……ngeeeee…..buli budak form 1 kalo drang nak dpt sign…hhaha..

memorindom (memori random)

toilet:

lame lagi ke? …baru masuk….nanti masukkan baldi merah ni ye?pastu time kecik2….wpon dh berjaman tunggu dpn pintu toilet tu…tp ade akak2 senior yg tetibe masuk tunggu tepi kite…terpakseee laaa bg akak2 tu masuk dulu..uwaaaaaa…..part plg besh….kite bleh knal ni baldi sape…ni towel sape…hahaha…kalo geng2 sendirik..lantak korang la…aku masuk je…dah sape soh korang tak tunggu dpn tu..pastu tak lame…”weed, ko lame lagi ke??”..n then the next person akan gantung towel kat pintu…

dewan makan:

passing botol kicap kipas udang dr ujung ke ujung…nasik gorengg yg sgt sedap……beratur panjangggg org nak makan….budak2 puteri jeles ngn budak2 putera coz drang sng2 je kene bg ayam lebih…..huhuhuh…tak adil!

inspection/spotcheck:

sampai skang aku tatau nape mesti pakai baju uniform lengkap….pastu time KP tgh cek kuku, time tu la baru bz nak ketip kuku..dpn2 KP lagi..hahaa..benda2 haram takyah ckp laa….tp aku baek..aku simpan barang2 haram itu ngn fiza yunus…..time tu dia dok bilik KP..ape name bilik tu? yg seblah MJ tu…ke MJ tu yg mmg bilik KP? lupe…..

outing:

ni mmg kalo sesape yg outing..mmg slalu jadik mangse…belikan nasik goreng ayam kat blakang bazar tu…haha…sedap okeh NGA dia….tp rasenye skang takde dh kot..ade lagik ke gerai tu bdk2 somban?

misc:

tunggu uncle newspaper sbb nak beli ujang every month…hehe…pastu malam2 minggu dok beratur kat phone booth sbb bkn kite call parents..parents call kite..aku salute kat sesape yg still ingat no tepon tu….aku n noor la antare penggune tegar phone tu….then order makanan kat tiroi….buat jamuan senyap2….if only i could turn back time…..

ala…byk sgt la…sampai bile tak abis ni…..hehe….ape2 pon..hostel life mmg sgt besh!! adek2 yg ade chance masuk ostel tu..grab it..blajar berdikari…

okeh….off to go….nak g cousin’s wedding reception….

Read Full Post »