Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘liburan’ Category

setem…

aku mau nonton cerita ini! marilaa….ehehhe..

“JILAT,LEKAT,POS??!” —muahaha..so kreatif tagline dia..

stem

Advertisements

Read Full Post »

taggy….

aku udah ditagged oleh kedirosa….maka dengan ini..aku nak buat tag itu dengan penuh gigih….

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
i want it that way – bsb

significant: hoho…ngam2!

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?

ketahuan – matta

significant: apekahh???? aku bkn spesis curang okeh!ahahaha…lwk seh…ha pasni lagu ape plak?

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
wherever u’ll go – the calling

significant: yeay!! akuu suke gile lagu ni….nak2 mase smallville…ye..aku perlukan seseorang yang bleh ikut aku kemane saje aku pegi…n guide me all the way through…pendek kate aku nak someone yg described in it’s lyrics

HOW DO YOU FEEL TODAY?
sepi – yuni shara

significant: hoiii!!! cam tau2 jeee….huhuhu…uwaaa!!!! kedi…nyesal aku wat tag ni…akakaka…

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
the ghost of you – MLTR

significant:  antuu??? tamo3….takut..takut..takut…ekekke..tp hakikatnye..kalo tgk lirik dia…mmg aku masih dihantui oleh si dia…still cant let him go…. 😦

WHAT’S YOUR MOTTO?
umbrella – haku rase ni versi marie digby kot…takde plak name penyanyi kat winamp ni..

significant: adekah aku memerlukan payung setiap mase? bak kate pepatah..sediakan payung sebelum hujan…tp dlm kes aku? adekah perlu ditambah…sediakan payung setiap mase? time cerah pon? akakka…

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
itu kamu – estranged

significant: fullamaakk…giler laa….erm…maseh ye korang…ekekeke…anggun wajahmu..pelita yang terang…kau terindahh…masih adaa…yang tercantik..itu kamu…ooh yeah! hahaaha…habis kene kutuk aku pasni…ekeeke…

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
ikhlas tapi jauh – VE

significant: ee….so sweet la lagu ni..hehehe…cambesh je kalo parents aku dok nyanyi lagu ni utk aku…ahaks!

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
breakaway – kelly clarkson

significant: ye..aku mahu breakaway…idop aku skang mmg membosankan….aku mahu berubah…aku mahu sesuatu yg fun…so that aku bleh menjadik ceria spt dulu…huhuhu…sebaik ade budak2 yg menceriakan hari aku…tlg!! aku mahukan kegembiraan…ngehehe..

WHAT IS 2 + 2?

please forgive me – bryan adams

significant : apekah? ohh..maybe sbb aku jwb salah kot…tak menepati soalan…sbb tu aku kate..maafkan aku..KOT…ahahah..adeh…kakiku kebass dah ni…aiyok!adehh!

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
reflection – christina aguilera

significant: wah…sesuai…aku mempunyai besfrens yg berbeza2 perangai dan karenah…sometimes kite ingt kite knal kwn2 kite…n kwn2 kite knal kite..mmg la ade yg dah paham perangai aku..cam lize..dia sgt paham perangai aku…n yaya (sabahan).. dia pon sgt phm aku ni camni..tp actually…wpon sedalam mane kite or kwn2 kite paham diri kite…or vice versa..we still need to reflect who are we rite?

WHAT IS YOUR LIFE STORY?

naluri lelaki – samsons

significant: oii..aku pompuan la!! akakaka..

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
pergi tak kembali – rabbani

significant: maakkk….uwaaa!! napela lagu ni plak kuar…eh tp mmg btol la kan..satu hari kite akan kembali padaNya jugak kan…aishh…tetibe meremang bulu roma aku weh…*insaf*

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Never Say Goodbye – Mario& Nesty (OST Korean Series – My Girl)

significant: ai..tadi pergi tak kembali…skang ni never say goodbye plak…aiyoh… sesape yg tatau lagi ni..sile la dgr kat sini..hoho…skang ni mmg aku ngade2 suke tgk sorang ni…jd sesuai la lagu ni kan…eheheh

If you go away
You will see me cry
Don´t you let me go
baby don´t you let me down”

akakakaka….gatal!

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?

chicken dance- MIDI file

significant: ahhahahaaha…..adehhh….tanak aku nari dance ni time kawen weh..aahha…ekceli chicken dance ni aku blaja time orientasi mase KPLI dulu..tlg okeh…nari cam ayam…adeh…sape nak lagu ni bleh mintak kt aku..siap ngn bunyik2 ayam lagi lagu ni…ahahaha…ni lah akibatnye kalo main shuffle je list dlm mp3…mcm2 lagu kuar…ahahaha…

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
tearing up my heart – n’sync

significant: same mcm kedi…lirik lagu ni pon ala2 sedey tamo berpisah kan…haha..ape2 je lah…

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
memori tercipta – shila OIAM

significant: aik…hobi aku mencipta memori ke? haaha….ala..cptla lagu ni abis…kang aku main tipu kang…tukar lagu sendirik kang…ahahaha…tp ekceli..lagu ni aku bg kat someone yg sgt aku sayang before dia balek kg dia for good… :)..bile la aku bleh jumpe dia lagik eh? rindu gile aku ngn dia…huhuh

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Jatuh Hati – Andhika Pratama

significant: huhu…cam tau2 je…ye..aku mmg takut untuk jatuh hati…sbb kebanyakan kes aku jatuh hati berakhir dengan cerite sedeh jer….huhhu…

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Menanti Sebuah Jawapan – Padi

Significant: aiyoh….jawapan ape yg aku rahsiakan ni? ade ke? hahaaha…lawak2…aku nak fwdkan la lagu ni..bg cpt abis…

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
when you’re gone – avril lavigne

significant: aku selalu memikirkan..ape akan berlaku…kalo org2 yg aku syg btol2 ilang dr aku…huhuhuh…aku tanak! 😦

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Wake me up when september ends – green day

significant: ahahaha…aku nak tido aa camne…nanti bln 9 aku soh kwn2 aku kejut aku…akakaka…gile ape!

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Without You – Mariah Carey

significant: aku tujukan lagu ni utk smer…mmg i cant live..living if without you my beloved frens! 🙂

fuh…abih dah…penat tau…hahaa…aku tak main tipu ye…koman2 pn aku kasi fwd je lagu tu..talarat nak tunggu satu2 lagu abih okeh..hahah..ha kalo ade tag yg bes tu…tag la aku…suke aku membuatnye…hehee..

k la..nak mandi..nak berlibur bersame teman…breakaway!! haha…

Read Full Post »

nonton wayang….

ala…buhsan la plak….so aku pun decide nk update sket la…topik kali ni…nonton wayang…ekceli bkn ape..aku tak sangke yg aku akan jadi penonton wayang kat panggung…sesape yg knal aku dh lame..mmg tau yg aku mmg tak masuk panggung…bkn tak suke tgk wyg…tp aku mcm takde perasaan nak tgk wyg…jadiknye..tunggu je la vcd 5 hengget….ekekeke…osmet2 aku mase kat mmu dulu mmg phm dah ngn aku…kalo drang plan nk tgk wyg..drang mmg takkan ajak aku…sbb sah2 aku tanak….time tu aku memegang prinsip yg same ngn sue cinonet…akakka..aku ingt lg…1st time aku masuk wyg..mase aku kecik2…darjah 2 ke 3…aku g ngn maid aku..tgk cter ape tah..aku pn tak hengat…budak2…mane la ingt…org nak bawak jln..aku ikut je la…ahaks..sejak dr hr tu..aku mmg tak penah masuk wyg….kali kedua aku masuk wyg…mase cter the last samurai…korang kire la…dr umur 9 thn..sampai la cter last samurai tu kuar…kan ke berjaman tuh? ekeke…tu pon bkn sbb member yg ajak..tp cousin aku ngn laki dia yg bawak…mase drang blom ade anak…routine drang…rabu malam g midnite…so kebetulan time tu aku cuti sem kot…lepak la umah drang…nak tanak…kene gak ikut…drang dah belikan tiket siap2….oleh kerane nak sgt pegang prinsip..aku dok pk ape la alasan aku nak bg neh…tp tak terpikir…aku siap sms sue lagi tanye ape nak wat ni sue??? ahahaha..sue kate..ckp la sakit perut…heh..aku ni tak reti sgt nk klentong…kalo ngn member aku bleh la kot…ala2 bohong sunat…ade ke istilah bohong sunat? ape2 je lah…heh…tp sebabkan ni cousin aku…cam bersalah la plak kalo tipu dia..ahaks..last2…termasuk la gak akuu kat dlm cinema tu…kat miveli lagik youu..haha..setelah bertahun2..barulah aku tau camne rupenye dlm panggung tu…aiyoh..so kasiaannnn…

sejak itu…mmg aku tak masuk wyg gak….cukup la 2 kali….tamo dah…tp biasela…sedangkan pantai pun berubah…ape lagik manusia yg mmg sentiase alpa…mase aku kat tawau…tau2 je la..tawau tu bknnye ade ape….sebabkan boring sgt….aku pun g la nonton ngn member2 aku….time tu..cter CJ7…ha..tula cter ke-3 yg aku tgk kt wyg…pastu…diikuti dengan narnia:prince caspian…pastu kungfu panda…pastu….sepi(tgk sorang2 okeh..huhhuhu)…then member blanje tgk wanted (sgt pening kepale aku tatkala menonton…berpinar2 pandangan..)…pastu…ayat2 cinta…then madagascar 2…kemudian diikuti dengan the day the earth stood(ke stand aa?) still..kendian….yes man…n yg terbaru…inkheart….oh yeahh….n looking 4wd to watch upin n ipin…..tengok..tengok..tengok…ramai sgt promo cter ni…aku bkn ape..kdg2 cter yg overrated ni..tak la bes mane…tp aku tanak la give high expectation…wpon aku rase bes…takpe la..motif aku nak tgk upin ipin yg chummiill tu je…hihih…comel..comel..comel…kebetulan adek aku dulu keje kat les copaque..(wpon sekejap je keje sane..dia bjaye gak kuar tv…eh bukan dia..suare je..ala…yg jadik mak fathiah dlm iklan biarkan anak anda menangis tu…”fathiah!jangan degil!”..akakaka) so aku tanye la dia tadik..bes ke tak cter tu..dia kate..bes kot…ala tgk je la kt wyg..ahaks….

so next week aku nk tgk…tp aku ni jenis cter yg btol2 bes n kene rekemen baru aku tgk kat wyg…rutin biase…aku biasenye lepak kat sini dulu.bace review n baru decide nak g tgk ke x…tp aku rase..utk upin ipin ni..aku tgk jela…tanpe bace review…hehe…bley??

pastu nanti nk tgk cter ni plak….plakon mantap seh..arap2 cter pn mantap lah ye..kalo tak…i’m sorryy!! bak kate amir…ekeke…

oh yer…aku ingtkan sue cinonet yg bakal jadik isteri tak lame lagi tu still memegang prinsip itu…rupe2nye…dia pn dah pecah telurr daa…ahahahaha…bleh ktrang dok gelakkan sesame sendirik hr tuh…hihih..

ok la…aku dh ngantoks…esok kene bgn awal…seawal jam 6 dh kene gerak g stadium….org pesan soh pakai sunblock…hmm..mls la….cam la tak biase bjemur tgh2 padang…;)

Read Full Post »