Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

arghh…

i’m mentally n physically tired!!!

Ya Allah…plz give me strength…courage..n faith to face all these……….

Advertisements

Read Full Post »

kesahnyee..nak soh listkan memori2 indah mase kat ostel…ya ampun..sangat banyaakkkkk okeh……aku cube wat ikut kronologi…hahahaha

form 1:

hahahaha…aku takleh lupe memori pertame ini….aku terlambat bgn tido..maklumlah..dah la 2nd intake….tatau ape2 langsung hal2 ostel ni…akak bawah katil (kak ida umar) pon tatau la kejut ke idok…punye la lambat..pastu lambat plak g assembly…yg sengalnye…dgn selambe badak aku ngn noor …berlari pecut lalu bukit tu..n yess….buat drama sebabak kat dpn2 budak2 putera…ecehh.puteraa…ahhahaha….haruslah sume org tgk ktrang….hahaha..maluuu!!!

oh..time form 1..tudung still g-force yerr…tajammmm…ahahha…

org pes aku jupe…liza la….2nd…teena…time tu dia ngn mak dia…aku hengat lg dialog mak dia…ini anak auntie….panggil puteri…hehehe..i’m sorry auntie….sampai skang sy tak penah panggil dia puteri..hehehe…jgn mare! hihihi…

form 2:

ape eh best time form 2…oo ye…..aku close ngn apad…ye2 je sumber inspirasi…sampai skang melekat okeh gelaran tu….ehhehe..pastu naik form 2 dh reti lilin tudung….ingat lagi x…tudung sape yg leh takung banyak air? hahaha….lu pikir aa sendirik….hihihi….

form 3:

hahah…ni yg bes ni…..gile smangat admire ngn yusno…sampai serba serbi dikorek ye….sume rakan2 juge sgt supportive dlm hal ini..siap koyak gambo dia kat kad 001 yg menanti utk dibuang kat bilik kaunseling…(gambar itu hasil kerja fatih kalo tak silap…hahaha)..pagi2 sanggup tu bgn awal…sbb nak g klas…kunun purak2 rajin la study…padahal nak tgk muke dia je..hahaha..abes  laa aku kalo yusno terbace…sori bro!!!!hugz n kisses for your zoey..hehe

pastu aku ngn wan digelar toing toing kuase dua…uwaaa….azwan kejam…(azwan kot name dia….tak hengat…tp pacik 5 jengga la)…

form 4:

pon bes gak…..sbb aku daftar masuk form 4 lambat….ahahaha..alasan…sbb jauh kan….so nak cuti lame sket…pastu plak dpt guru kelas yg ensem…cikgu rosman…ngeeee….time ni jd koopian…sgt besh…ingatkah rakan2 koopku…dikale kite melantak jodi patah…biskut pecah….n eskrem yg cair akibat takde karan? pastu dok kenakan budak2 baru mase ajor drang nak bukak mesin wang itu? sgt bes…n yes..jaman kegemilangan piza ustat sulaiman….haruslah sume berebut tunggu depan pintu koop….n yes..pelanggan tetap yg slalu soh aku simpan satu piza utk dia…imee zarilah…aku still ingt..hahaha…pastu jaman kegemilangan pad muslimah juge ye…wpon dijual dengan harge singgit je…still tak abis2 jugekkk…time ni kot…kitrang main laser..hahaa…dok laser2 budak2 laki….pastu esoknye kantoi ngn sape tah…x ingat…terus kene sound kat meja bulat antare blok A dan blok B…haruslah memasing buat muke bersalah…..pastu keco plak kat budak2 putera….dah lame2…dah basi2 sket baru aku bgtau jenol(kot) aku antare yg main laser tu…haruslah dia tak caye kan…aku kan ala2 inesennn!!! hak ptuih! eh korang..time form 4 kan kes OT tu? hehe..keadilan utk OT…

form 5:

byk sgt yg besh….antarenye….mogok pakai jubah g prep…hahaha…ala byk laaa kalo time form 5….tak terlist…..sumenye indah2 belake……ngeeeee…..buli budak form 1 kalo drang nak dpt sign…hhaha..

memorindom (memori random)

toilet:

lame lagi ke? …baru masuk….nanti masukkan baldi merah ni ye?pastu time kecik2….wpon dh berjaman tunggu dpn pintu toilet tu…tp ade akak2 senior yg tetibe masuk tunggu tepi kite…terpakseee laaa bg akak2 tu masuk dulu..uwaaaaaa…..part plg besh….kite bleh knal ni baldi sape…ni towel sape…hahaha…kalo geng2 sendirik..lantak korang la…aku masuk je…dah sape soh korang tak tunggu dpn tu..pastu tak lame…”weed, ko lame lagi ke??”..n then the next person akan gantung towel kat pintu…

dewan makan:

passing botol kicap kipas udang dr ujung ke ujung…nasik gorengg yg sgt sedap……beratur panjangggg org nak makan….budak2 puteri jeles ngn budak2 putera coz drang sng2 je kene bg ayam lebih…..huhuhuh…tak adil!

inspection/spotcheck:

sampai skang aku tatau nape mesti pakai baju uniform lengkap….pastu time KP tgh cek kuku, time tu la baru bz nak ketip kuku..dpn2 KP lagi..hahaa..benda2 haram takyah ckp laa….tp aku baek..aku simpan barang2 haram itu ngn fiza yunus…..time tu dia dok bilik KP..ape name bilik tu? yg seblah MJ tu…ke MJ tu yg mmg bilik KP? lupe…..

outing:

ni mmg kalo sesape yg outing..mmg slalu jadik mangse…belikan nasik goreng ayam kat blakang bazar tu…haha…sedap okeh NGA dia….tp rasenye skang takde dh kot..ade lagik ke gerai tu bdk2 somban?

misc:

tunggu uncle newspaper sbb nak beli ujang every month…hehe…pastu malam2 minggu dok beratur kat phone booth sbb bkn kite call parents..parents call kite..aku salute kat sesape yg still ingat no tepon tu….aku n noor la antare penggune tegar phone tu….then order makanan kat tiroi….buat jamuan senyap2….if only i could turn back time…..

ala…byk sgt la…sampai bile tak abis ni…..hehe….ape2 pon..hostel life mmg sgt besh!! adek2 yg ade chance masuk ostel tu..grab it..blajar berdikari…

okeh….off to go….nak g cousin’s wedding reception….

Read Full Post »

saje je usha2 blog kedi….ade tag..so aku nak wat gaks ler..hehee..n kedi…nmpknye jawapan kite byk persamaan..huahuahua

1. What did you do in 2009 that you’d never done before?

jumpe bakal…hahaha…tak pernah aku terfikir spnjg 2009….

2. Did you keep your new year’s resolutions, and will you make more for next year?
haha mcm takdek azam jek tahun 2009. tahun 2010 pon takdek buat azam. go with the flow jelah…(kopipes jawapan kd)

3. Did anyone close to you give birth?

geng2 karas at skul…kak mas….kak syam….ohh..not to forget..jane godon..

4. Did anyone close to you die?
ermm.. rasa mcm takdek jek..(kopipes lagik…)

5. What countries did you visit?
takde…supposed indon..tp tak jadik..maka burn lah tiketku….

6. What would you like to have in 2010 that you lacked in 2009?
money.. hehe..(cilok lagik dr kedi..hahaha)

7. What date from 2009 will remain etched upon your memory, and why?
21st July….the beginning….2nd november: 1st date…ngeee…lame tuh….july to november…muahaha

8. What was your biggest achievement of the year?
takde kot…hahaha…nmpk sgt pemalas!

9. What was your biggest failure?

pon takde jugak….

10. Did you suffer illness or injury?
ya ampun….byk giler….Tuhan je yg tau…

11. What was the best thing you bought?
takde kot….

12. Whose behavior merited celebration?
takde jugeekk….

13. Whose behavior made you appalled and depressed?

dia…..tp dulu2 laaa…hehehe

14. Where did most of your money go?

food n drinks!n my biz….

15. What did you get really, really, really excited about?
cam takde jee….

16. What song will always remind you of 2009?

putar2 dunia…hehehe..by AXL’S

17. Compared to this time last year, are you:

i. happier or sadder? mestilah hepiii!!!!

ii. thinner or fatter? thinner yg sgt obvious (menurut rakan2 laa)..oh…aku tak putus cinta or whatsoever…..aku bukanlah bodoh kurus karena putus cinta…tp aku kurus sbb sakit…

iii. richer or poorer? poorer before 25th tiap2 bulan…n lil bit richer after 25hb..hahahaha…

18. What do you wish you’d done more of?
rajin2 wat lesson plan awal2…

19. What do you wish you’d done less of?
tangguh buat kerja…

20. How will you be spending Christmas?
aku tak sambut..tp aku celeb bday my other half on 26th at secret recipe….hepi tgk dia makan kek byk..sbb time tu dia down sket…so adelah menjadi tugas aku utk gumbirakan dia…

22. Did you fall in love in 2009?
absolutely YES!

23. How many one-night stands?
hahahahaha…wala!

24. What was your favorite TV program?
the nanny! tak pernah bosan…

25. Do you hate anyone now that you didn’t hate this time last year?
takde….

26. What was the best book you read?
alamak. dulu baca “men are from mars, women are from venus” kepunyaan citet. tp tak habis baca pun. n tak pulangkan lg!  hahahha..(same ngn kedi..cume owner buku nye berbeza…which is my sister’s….n tak abiss bace pon..ahhahaha)

27. What was your greatest musical discovery?

aku berjinak2 ngn rock kapak…sampai aku hapal lagu2 fevret dia…

28. What did you want and get?
boifren. bleh? hahahha..(hahahaha…same lagik la kedi jawapan kite…cume aku tukar…bakal laki..hahaha)

29. What did you want and not get?
travel…huhuhu…

30. What was your favorite film of this year?
ntah….

31. What did you do on your birthday, and how old were you?
aku sedeyy sbb si dia wish aku lmbt sgt! maka merajuk la kejap….katenye dia tatau pon hr tu bday aku…huhuhuhuh…tp yg besnye..dpt wat dia jeles sbb dia hengat bunge rose yg budak bg kat aku was from a mysterious guy..hahahahaa…lagik bes sbb sume org tanye “siapa yg bg widya bunga tu?” dpn2 dia…ahhaha..n i was 27….

32. What one thing would have made your year immeasurably more satisfying?
tidak membuang masa….

33. How would you describe your personal fashion concept in 2009?
aku ni sempoi…so takde sgt la psl pesen2 ni…

34. What kept you sane?

The Almighty…family…n frens…n my other half…eh cam sume je..ahhaa

35. Which celebrity/public figure did you fancy the most?
huhuh…..takde kot…sbb aku dh lame bersara dr dunia AF…muahahaha

36. What political issue stirred you the most?

gula tu masuk politik tak?

37. Who did you miss?

my colleagues from IP Tawau especially yaya…ian…bebet….farah…jen…

38. Who was the best new person you met?
my beloved raimi roslie..(ahahaa..bleh?? terang..jelas n nyata…)

39. Tell us a valuable life lesson you learned in 2009.
some things happen when u least expect it! ( couldnt agree more, kedi!)..aku tambah sket…kalo kite sabar..insya Allah kite akan dpt ape yg kite nak….

40. Quote a song lyric that sums up your year.

malas nak quote, type tajuk terus la….because u loved me by celine dion…

Read Full Post »

nih sape laa yg tak wat keje neh??? penuh sawang dh tmpt ni laaa….hohohoh…..setelah aku dicuci oleh liza…..maka hr ini aku pun gigih menghapdet blogku ini…..long story short…juz bg lil point je la dulu tentang ape yg berlaku dlm idop aku slame aku tak menghapdet ni..haha..

1) ye..aku dh 27! muahaha…
2) aku bz yg amatssss…
3) yeahh…..i’m currently in LOVE…at last! ihiksss…..

nanti aaa sambung lagik…aku ade misi mustahak nehh….

Read Full Post »

21 Julai 2009

21 julai 2009…the above date had been marked into my “MUST REMEMBER DATE” list…what’s so special bout this date? :)….for the time being, biarlah hanye aku n Tuhan je yg tau..masih terlalu awal nak elaborate more about this date….some say, maybe this is the beginning…but i really dont want to put too much hope….cume yg mampu aku lakukan skang..berdoa…n berdoa….supaye diberikan petunjuk….eventhough ianya takkan memihak pd aku…at least, i do have something sweet n nice to be remembered at….

thanks Y, thanks sis Z…thank you Allah…

nota kaki: sengaje membiarkan korang tertanye2…hahahah…

Read Full Post »

hmm..normally aku akan cter benda yg bes2….funny..tp hr ni aku sgt geram..geram sehinggakan aku dh tak dpt kawal kesabaran aku lg dah..dugaan n cabaran btol jd cekgu ni…the story goes like this….

aku nk ajo topic springs…subtopic kali ni…springs stretch differently….makanya…aku dgn gumbire n semangat waja nak bg budak2 aku ni hands-on gune spring sume…aku beli okeh spring..belambak aku beli….aku tak pernah kesah pn bape byk aku abes..yg penting aku puas ati budak2 ni dpt wat activity…nak bg drang phm…

kelemahan or…shud i say cabaran? wutever…cabaran mengajar budak2 yg mmg dh sedia pandai ni…drang ni belagak…eksen….tak bleh ditegur..bla bla bla….so i asked them to work in pairs….aku dh pesan soh bawak mende sekian2….tp ade gak x bwk….takpe la..boleh dimaafkan…yg wat aku marah pd skala 1 ni…aku soh drang senyap..sbb aku nak explain kat drang..steps yg perlu drang wat utk carry out the activity…but ade yg tak dgr…dok bercerite…aku dh agak ilang sabar…so…aku tinggikan suare..

heeyyy…i said listen..listen laaa….

barulah mereka senyap…tp aku dh ala2 bengkek…aku kate..ha korang dh pandai…figure it out yourself what to do…so aku biarkan mereka buat ape yg drang rase btol….bile dh sampai turn 1 pair ni….drang ala2 blur sket..so kwn2 drang tolong la….one of them ni mmg emosional sket…sket2 nak gado…pantang ditegur..aku mmg dh lame bersabar ngn dia ni…tetibe dia ckp…

cekgu..lenkali nda payah la buat camni lagi….bikin pening kepala ja…

boommm!! mmg aku btol2 dh nk meletup dah ni….air mate aku dh bergenang ni…aku ckp..i give u chance to do this so that u can understand bout it…kalo kamu x buat ni kamu bleh paham ka?

ala..paham ba cgu…

kalo korang jd aku…ape korang rase? kite susah payah…tak berkire sesen pun beli sume spring2…hook….nk bg drang paham…drang bleh ckp camtu????

aku mmg dh tatahan….aku jerit sekuat hati aku…D*****! if u dont want to do this….dont come to my class…

time ni aku mmg dh nangis….tekejut budak2 tu tgk aku….aku ckp…D*****!Today u hurt my feeling…hari ini kamu dah sakitkan hati cikgu…ckgu buat suma ni supaya kamu paham….bla bla bla….byk la aku ckp….budak D tu pn mcm blur nape tetibe aku meletop bagai nak rak…adlan pn terlibat..so aku ckp.u too adlan….u hurt my feeling as well…tetibe adlan tunduk..dia pn nangis….tp kwn dia si D..still buat muke tak bersalah….aku mmg dh nangis gile2 dah tu…then adlan dtg g meja guru..dia ckp…teacher, i’m sorry teacher…sambil nangis2…n siap hulur tgn nak slm ngn aku…

sori la..aku mmg tak layan….n then kebetulan time tu..ade ckgu lain lalu klas aku….dia nmpk aku camtu…aku ckp kuat2 bg drang sume dgr..kak…saya benci klas ni….pandai tp x pndi hormat guru….stret aku kuar….budak2 klas lain pn nmpk la aku tetibe emosi…biarrrr..biar drang nmpk….slame ni aku diamm….drang kuang aja ke ape ke..aku sbr….aku marah je cam biase…tp kali ni…ha ko tgk la cekgu korang ni…aku dgr akak tu kate..ha..puas ati kamu…buat ckgu kamu camtu?

aku jalannn jee….aku toleh..n aku nmpk adlan n si D tu dok kejar aku…aku jalan je..stret g bilik guru…terkejut ckgu2 smer tgk aku nangis camtu…pedulik hape aku….akak sorang ni tanye..nape? aku story la sume…dtg la adlan n D tu…adlan gak yg mule..teacher, sorry teacher…smbil hulur tgn n nangis2…aku tak layan…..so akak td tanye nape..ape yg drang wat….drama swasta plaks…hehe…aku kuar….budak2 tu kene bawak jmpe ustazah…dia guru disiplin…pastu aku tatau ape yg berlaku…sbb time tu aku ade klas lain…so aku turun kelas aku…kemas brg2…aku ckp kat budak2 tu…

ni la kamu…mmg kamu pandai…tp sebenarnya kamu ni B****!Sombong!Eksyen….tak tau hormat guru…paham apa cekgu cakap? atau kamu mau cekgu ckp german?french? cikgu lagi suka ajar klas rajin…wpon drang x pandai cam kamu..at least drang tau camna hormat guru…bla bla bla….aku g klas lain…

tgh ngaja kat klas lain…budak 2 org tu dtg…teacher, i’m sorry teacher…kate adlan sambil hulur tgn…aku nmpk D pn nangis….aku ckp…who are u? i dont know u…pegi la kamu balik klas…ckgu bkn ckgu kamu lagi…drang still berdiri kat situ..aku kate pegi la balek klas…drang pn kuar….

dlm hati aku..aku kesian kat adlan…aku nmpk keikhlasan dia …nmpk btol2 dia nyesal dia dh buat salah..tp budak D tu? aku tanampak….aku dh ckp ulangkali pn dia still buat mende yg same gaks….

kejam ke aku? aku dulik hape…yg aku tau…i want 2 teach them a lesson..hopefully..this time…a very good lesson..slame ni…mmg aku tak penah marah gile2 ngn drang..sbb aku pikir drang ni still budak…tp kalo dh sampai camni…sape yg tak marah…sori la aku nk bg muke kat drang lagi…drang nak benci aku ke ape ke..aku tak kesah….they can say whatever they want to say….

aku ngadu ngn Z….Z kate…sbr…jgn sedih2…sume ni dugaan..janji ikhlas..

ye..mmg kite ikhlas mengajar…tak penah pn aku berkire psl duit ke ape ke…yg penting ilmu tu aku nk bg..tp kalo ini yg aku dpt? huh….Tuhan je yg tau…how frustrated i was! tak sbr nak tau ape akan berlaku esok….aku hrp budak2 tu berfikir la elok2 mlm ni…should i put any hope? nahh…drang akan anggap takde ape2 yg berlaku….serius wa ckp…i feel very sorry to adlan…but i want him to learn a lesson as well..wpon he’s a good boy actually…

penat dh meluahkan perasaan…..bedtime!

Read Full Post »

sabtu…

hr ni ade skul ganti….makanya…buleh cuti raya pnjg2…ngeheheh…pepagi dh bgn…sbb hr ni pot luck kat skola…aku suke tau ngaja petang ni…bkn ape..jamuan…pot luck…mmg menjadi agenda utame…hehehe…so kali ni aku ditugaskan utk memasak sayur2an…hr tu masak ayam..kali ni sayur…so pg tadi pas anto adek aku g epot…aku stret g beli sayur2an segar…segar ke?? cam tak je…oleh sbb aku mls nak g psr…so aku g je kat supermarket..beli la segale mcm kobis…cauliflower…broccoli…mushroom..carrot….ala…benda basic syur cmpur la…pastu…sampai umah dah jam 930….patut kene ade kt skul jam 11…since satu mende pn tak wat lagik…so ape lagik..gune “remote control” la..heheheh….sape x phm makne remote tu, jgn malu, jgn segan..silelah tanye…:P…aku smpi skul kul 12 kot…hehehe..bapak aa 1 hour late…tp takpe…ade remote kan…hehe..

biase kalo kelas ganti ni keadaannye lebih relax n santai dr biase…takde la cam hr2 skola biase…meriah okeh pot luck kali ni..mcm2 ade…besh melantak! oh ye..sayur2an ku habis ditapau…ala…mmg biase camtu pon…kiterang mmg kuat menapau…ahaks…so klas abes kul 4…aku pk…nak wat ape ek pas skul…nak balik umah…cam boring plak…jadinye aku menuju ke 1B…smpi kedai…aih..busan plak..so aku decide nak g BWM*….tetibe terase nak bake..smpi BWM…beli la stok brg baru…sbb aku yakin…bhn2 yg ade kat almari tu menunggu mase je nk expire….

smpi umah…aku prepare ingredients utk wat cupcake…sambil2 tu dok buang tepung2 lame..huhuh..pembaziran yg nyate cekgu! essence2 yg dh berzaman…sume la yg dh expired…sumbat je dlm plastik….buang….

jadiknye..inilah hasil choc chip yg aku wat….rasenye…sdp yg amats!! soft jer…hr tu aku wat choc muffin…x sedap sgt…ala2 keras..tp yg ni mmg sdp…nak try? nanti aku bg recipe n tepek gmbo skali…:)

so tu la aktiviti aku smalam….skang aku nak g HP…carik printer baru…

Read Full Post »

Older Posts »